Hvorfor samtaleterapi
Gennem samtaleterapi arbejdes fokuseret og målrettet på at skabe og intergrere positive tiltag til et sundere liv i en afbalanceret psyke. De erfaringer og oplevelser vi gør os gennem livet præger vores valg, udtryk og drømme. Personligt og proffessionelt.
Negative erfaringer og oplevelser kan uhensigtsmæssigt påvirke vores livsførsel. Det ses eksempelvis i vores følelsesliv, selvværd, samspillet med andre, parforholdet, forældrerollen, på jobbet og ikke mindst som fysiske reaktioner der kan sløres gennem mange forskellig artede fysiske symptomer.
Gennem vores relation guides og støttes du gennem vanskelige perioder, svære valg, eksenstielle livskriser og personlig udvikling.
Gennem vores relation guides og støttes du gennem vanskelige perioder, svære valg, eksenstielle livskriser og personlig udvikling.
Eksempler på emner til samtaleterapi
- Følelsmæssige blokeringer
- Længerevarende stress
- Chikane på arbejdspladsen
- Akut sorg og traume
- Utroskab og dårlig samvittighed
- Skilsmisse
- Ensomhedsfølelse
- Nedtrykthed
- Frygt og angst
- Svære valg
- Bliv bedre til at passe på dig selv. Sæt dine grænser
- Giv slip og få mere overskud
Hvad er sundhedsfaglig rådgivning?
Det er almen kendt at vi som patient eller pårørende kan opleve mangler i det offentlige sundhedsvæsen. Jeg støtter og rådgiver i de situationer, hvor det offentlige ikke er tilstrækkeligt. Det kan være i forhold til den usikkerhed du føler og som er opstået af, at du føler der ikke er tid nok til dig, dine spørgsmål og din frygt. Mange følelser, tanker og tvivl opstår udfra ubesvarede spørgsmål og den usikkerhed som opstår når sygdom, død eller kronisk lidelse rammer fysisk, emotionelt og psykisk.
Du har måske fået en kronisk diagnose eller du er blevet opereret så det har fået omfattende betydning for din daglige funktionalitet. Du har måske været ude for et stort tab eller traume og lider af sorg, afmagt og nedtrykthed.
Som sundhedsfaglig rådgiver kan jeg støtte dig gennem den svære tid og med de svære valg du og dine pårørende står overfor.
Sundhedsfaglig rådgivning giver tryghed, klarhed og skaber tillid. Samtidigt støttes der op omkring dig som patient, borger og pårørende. Du og dine behov er i centrum, uafhængigt af tid og personale ressourcer.
Pårørende til en kronisk syg, ny diagnosticeret eller ældre familiemedlem kan have brug for at drøfte eksempelvis behandlingsforløb, uafklarede problematikker og sparring i svære valg og til store livsændringer. I sådanne situationer er en privat praktiserende sygeplejerske en uundværlig ressource.
Nedenstående er eksempler på rådgivning
- Jeg hjælper med at gennemgå din journal med tid og ro til refleksion, så du kan få svar på de mange spørgsmål der kan opstå når du skal forstå din sygehistorik og din behandling.
- Ved kronisk sygdom hjælper jeg med at få kategoriseret dine spørgsmål og tvivl inden lægesamtalen.Tiden med lægen bliver derfor udnyttet optimalt, hvilket har stor betydning for dit videre forløb i sundhedsvæsnet.
- Har du gennemgået en livsændrende operation som indebærer store ændringer i din dagligdag kan jeg støtte og vejlede dig, så det hele ikke føles så uoverskueligt. Jeg kan vurdere om der er iværksat hvad du har brug for og hvad du har krav på.
- Har du en lang og opslidende sygehistorik og er i tvivl om du skal sige nej tak til livsbevarende behandling kan du rådføre dig med mig. Jeg kan ikke afgøre dit valg, men jeg kan præsentere situationen sådan du får lettere ved dit valg. Jeg kan også hjælpe dig med at oplyse dine nærmeste om dit valg og efterfølgende tale med dem.
- Er du blevet erklæret terminal og har ønsker til din sidste tid og til efter du er gået bort, men har svært ved at delagtiggøre dine nærmeste træder jeg til som en upartisk støtte for dig. Du kan også vælge at det er mig der tager den svære samtale med dine pårørende.
- Hvis du og dine nærmeste har behov for empatisk støtte under en cancer behandling og i det efterfølgende forløb fungerer jeg som en ekstra ressource som der er hurtig og nem adgang til. Vi aftaler faste tidspunkter for opkald med mulighed for akut tider.
- Er dine nærmeste langt væk og du har brug for tryghed, omsorg og en tillidsfuld relation erstatter jeg en del af dit savn gennem fastlagte opkald med mulighed for akut opkald.
- Er din samleverske dement og svær at have i eget hjem og du føler dårlig samvittighed hvis vedkommende skal flytte kan jeg hjælpe dig til at finde ro i din beslutning.
- Har du brug for at forstå dine prøvesvar i dybden vil jeg gennemgå dem og gøre det forståeligt for dig. Din fulde forståelse er en stor fordel i dit videre forløb i sundhedsvæsnet.Jeg giver ingen diagnoser eller vejleder om nogen former for medicin eller kosttilskud. Jeg henviser til anden myndighed når jeg skønner det nødvendigt.Du er velkommen til at kontakte mig hvis du har behov der ikke er beskrevet.
Hvorfor vælge sundhedsfaglig rådgivning?
Sundhedsfaglig rådgivning giver tryghed, klarhed og skaber tillid. Samtidigt støtter rådgivningen op omkring dig som patient, borger og pårørede. Udgangspunktet er dig og dine behov, tilpasset dig, uafhængigt af tid og personale ressourcer.
Er du nærmeste pårørende til en kronisk syg, ny diagnosticeret eller ældre familiemedlem kan du have brug for at drøfte ekempelvis behandlingsforløb, uafklarede problematikker og få sparring i svære valg og store livsændringer.
Eksempler på sundhedsfaglig rådgivning
- Skal jeg sige nej tak til livsbevarende behandling?
- Skal min ægtefælle flytte til en skærmet enhed og dermed forlade vores fælles hjem?
- Jeg er blevet erklæret delvis invalid. Hvad gør jeg nu?
- Jeg forstår ikke min journal. Jeg vil gerne gennemgå den med en sundhedsfaglig person som har tid til at høre på mine spørgsmål?
- Jeg er blevet fejlbehandlet. Hvad gør jeg nu?
- Jeg føler mig ensom og dagene er lange efter jeg er blevet pensionist? Jeg savner at tale med en om min nye situation.
- Mine børn bor langt væk og jeg føler mig utryg når vi ikke taler sammen. Kan jeg få tryghedsopkald med dig?
- Jeg har fået en diagnose og vil gerne vide mere om hvad jeg kan gøre for mig selv iforhold til min diagnose?
Hvilke fordele er der ved online konsultation?
For dig betyder det lavere omkostninger, samt en geografisk og tidsmæssig fleksibilitet. Samtidig med du kan være anonym, idet du ikke møder andre i et venteværelse. Anonymitet fremmer din fortroligheden til mig og er gavnlig for en mere åben kommunikation. Studier pejer på at online konsultation kan fordre en hurtigere kontakt og dybde, idet de fysiske barrierer mellem to fremmede mennesker ikke er der. Det føles for mange lettere at tale åbent og direkte gennem en skærm.
Vælger du din konsultation uden et Skype videoopkald, kan det laves som et Walk’n’talk opkald. Her går vi begge en tur, mens vi taler sammen. Det kan føles meget befriende at bevæge sig I naturen og oftest kommer der nye perspektiver og følelser frem under denne form for konsulation.
E- mail-/tekstbaseret konsulation betyder i mange tilfælde at vi kommer til sagns gerne hurtigere end gennem den verbal samtale. For mange kan det være lettere at skrive om de svære emner frem for at tale om dem.
Hvordan foregår online konsultation?
Du booker en konsultation selv eller ringer til mig. Du kan også sende en besked og jeg vender tilbage til dig.
Tre muligheder for Online konsultation
- Skype: Krypteret videoopkald.
- Telefon: Telefonsamtalen, hvor du vil eller som “Walk’n’Talk” samtale.
- E-mail: Tekstbaseret konsultation, hvor dialogen foregår med tidsforskydning.
Hvem henvender Alette Franch sig til?
Jeg henvender mig til dig uanset dit køn, din alder, din etniske herkomst og din overbevisning. Jeg forsøger fordomsfrit at møde dig der hvor du er og omfavner den særegnethed der kendertegner dig. Oprigtigt og respektfuldt.